Wij zijn Techniquals

Wij zijn Techniquals

Technische recruitment is ons op het lijf geschreven. De afgelopen 20 jaar hebben wij ons bewezen als succesvolle bemiddelaars in vele gebieden binnen de techniek; zowel corporate als commercieel. Wie met Techniquals samenwerkt, gaat een langdurige werkrelatie aan met in-house specialisten die bouwen op drie pilaren in de technische vakgebieden: bouw, IT en techniek. Wij geloven in individuele kwaliteiten (Quals) en zijn benieuwd naar die van jou.

Let us know your Quals. Come and show it at Techniquals!

Wij zijn sociaal

Techniquals HR en recruitment

The why behind the how

De beste oplossingen komen naar voren als je iets écht mist. Zo is Techniquals B.V. ontstaan. De traditionele manier van recruitment en HR sluit, in onze opinie, niet meer aan bij een tijd van digitalisering en moderne informatie. Innovaties nemen in rap tempo toe waardoor huidige technieken versnipperd of nauwelijks worden ingezet. Dat kan beter! Een verfrissende kijk op de corporate en commerciële kant van HR, heeft ons inzichten gegeven om een grote stap te zetten richting een sterke combinatie van mens en techniek.

 

De rol van HR en recruitment zullen in de toekomst drastisch veranderen door technologische ontwikkelingen en innovaties. Traditionele recruitment kan de huidige tekorten aan personeel niet meer vervullen en in de toekomst zal dit onveranderd zijn. Techniquals koppelt innovatie aan een op maat gemaakte oplossing voor ieder bedrijf mét aandacht en respect voor onze technische talenten. Wij geloven in deze toekomstbestendige aanpak en halen kwaliteit (Q) naar voren door:

 

      • Plezier in het werk centraal te stellen. Dit komt tot zijn recht door te werken in een vakgebied waar persoonlijke kwaliteiten (Quals) naar voren kunnen komen.
      • Focus te leggen op core business en optimale bedrijfsvoering in combinatie met gemotiveerde en tevreden medewerkers.

“I am convinced that nothing we do is more important than hiring and developing people. At the end of the day you bet on people, not on strategies.”

– Lawrence Bossidy